Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році «Електроважмаш» і «Турбоатом» збільшили обсяги виробництва

У 2012 році «Електроважмаш» і «Турбоатом» збільшили обсяги виробництва

ДП «Електроважмаш» та ВАТ «Турбоатом», частка яких у валовому продукті Харківської області складає близько 25%, в 2012 році збільшили обсяги виробництва. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Зокрема, ДП «Електроважмаш» збільшило виробництво більш ніж на 300 млн. грн. і за підсумками року показало обсяг близько 1 млрд. 300 тис. грн.

«Непогано закінчив рік «Харківський тракторний завод», у якого більше 80% експорту традиційно йде на ринки Росії. Звичайно, Росія займається протекціоністською діяльністю для своїх виробників, але, тим не менше, 800 млн. грн. обсяг виробництва протягом року – це непогано. З такими ж показниками закінчили рік державне підприємство «ФЕД», «Світло шахтаря», «Південкабель», НВО «Комунар». Вони практично є флагманами нашого виробництва», – підкреслив заступник губернатора.

Також Андрій Моченков зазначив, що на цих підприємствах немає заборгованості, середня заробітна плата вища, ніж в цілому по Харківській області, і на ряді підприємств в кінці року за вказівкою Президента України було ухвалено рішення про збільшення заробітної плати на 20%.

Теги