Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи-2013» стартує 1 лютого

Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи-2013» стартує 1 лютого

Проект спрямований на збільшення інвестиційної привабливості Харкова і Харківської області і реалізується за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. У конкурсі зможуть брати участь не тільки українські, але й закордонні автори проектів, готові реалізувати свої ідеї на території регіону. Він спрямований на розвиток творчої і ділової активності новаторів, вчених і бізнесменів, на виявлення перспективних інноваційних проектів і підготовку ефективних бізнес-планів для залучення інвестицій у Харків і Харківську область.

Заявку на конкурс можна оформити на сайті www.initiatives.kharkov.ua, де потрібно коротко описати свій проект. Також її можна надіслати на електронну адресу dozvil@dozvil.kh.ua.

«Ми проводимо цей конкурс вже втретє – до цього він відбувся в 2010 і 2012 роках. Він дуже важливий для активізації інноваційної та інвестиційної діяльності регіону. Харківщину мало знають у світі, і ми хочемо показати себе в якості регіону, який володіє власними ідеями, а не тільки робочою силою і земельними ділянками. У минулому році на конкурс було подано 245 заявок, у фінал вийшло 177, було розроблено 105 бізнес-планів і серед них було відібрано 23 переможці. У цьому році набір номінацій розширився – їх тепер 27. Ми сподіваємося, що і проектів буде більше», – підкреслив сьогодні на прес-конференції директор Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Дудка.

Експертна рада проведе оцінку представлених проектів і відбере кращі для подальшої підготовки бізнес-планів, які візьмуть участь у фіналі конкурсу. Підіб'ють підсумки конкурсу, вручать нагороди та презентують проекти-переможці на міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться 6 вересня 2013 року.

Також в цьому році буде створено фонд венчурного капіталу «Слобожанські інновації», який дозволить фінансувати на першому етапі як мінімум 10 проектів.