Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У лютому розпочнуться заходи, присвячені 70-річчю визволення Харківщини від фашистських загарбників

У лютому розпочнуться заходи, присвячені 70-річчю визволення Харківщини від фашистських загарбників

Як зазначив у ході засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. заступник голови ХОДА Євген Савін, цього року буде відзначатися 70-та річниця визволення Харкова та області від фашистських загарбників. «З лютого 2013 року в населених пунктах Харківщини почнуть відзначати 70-річчя свого звільнення. План заходів досить детальний. У нього включені як традиційні заходи, які проводилися завжди, так і ряд нових напрямків. Сьогодні ми володіємо можливістю гідно вшанувати пам'ять наших ветеранів, яких, на жаль, з кожним роком стає все менше. Наше завдання провести всі заходи на високому організаційному рівні, провести всі соціальні виплати, не забути жодного ветерана, вивчити їх проблеми, надати допомогу, щоб вони почувалися досить комфортно не тільки під час проведення свята, але й в усі інші дні», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, Президент України Віктор Янукович підкреслив, що святкування 70-річчя визволення України та Великої Перемоги має відбутися в тісному співробітництві у першу чергу з ветеранськими організаціями. Крім того, особливу увагу необхідно приділити залученню до участі в заходах молодого покоління.

В ході засідання було затверджено План заходів на 2013-2015 рр. з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. У ньому заплановано заходи з увічнення та вшанування пам'яті ветеранів війни, культурні, спортивні, освітні та інші заходи.

Теги