Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Йосип Тимченко першим поєднав два з трьох принципів кінематографа

Йосип Тимченко першим поєднав два з трьох принципів кінематографа

Про це під час презентації книги про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка заявив член журі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський. «Про Йосипа Тимченка завжди писали, що він за 2 роки до братів Люм'єр винайшов кінематограф. Але це не зовсім так. Він винайшов прообраз кінематографа, тому що він винайшов механізм, який поєднав два з трьох принципів кінематографа», - сказав Володимир Миславський.

Тому, за словами члена журі Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», і народилася ідея написати книгу про цю людину.

«Книга про Йосипа Тимченка була написана за 9 місяців і приурочена до 155-річчя з дня народження винахідника. Мій співавтор книги був знайомий з онуком Йосипа Тимченка. У нього були унікальні матеріали - це і архіви, це і спогади Тимченка, фотографії, його годинник, телескоп. Тобто було досить багато матеріалу. Я, в свою чергу, для себе відкрив Одесу. Я поїхав туди, багато працював в архівах, бібліотеці. Знайшов багато матеріалів. У результаті вийшла у світ ця книга», - додав Володимир Миславський.