Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності та Свободи України в Києві

Михайло Добкін візьме участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності та Свободи України в Києві

Сьогодні в Україні відзначається День Соборності та Свободи. В Національному палаці мистецтв «Україна» з нагоди свята відбудуться урочистості за участю Президента України Віктора Януковича. Голова ХОДА Михайло Добкін очолює делегацію Харківської області, яка в Києві візьме участь в святкових заходах. Делегація Харківщини у складі 86 осіб включає в себе заступників голів районних державних адміністрацій та районних рад, голів сільських і селищних рад, працівників сфери освіти і медицини, представників громадських організацій.

Довідка. День Соборності і Свободи України відзначається відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича від 30 грудня 2011 року. Указ був підписаний «з метою упорядкування святкування в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят та на підтримку пропозицій громадян та громадських організацій».

Раніше 22 січня відзначався День Соборності України - в день проголошення в 1919 р. Акту злуки Української народної республіки (УНР) і Західно-української народної республіки (ЗУНР). У січні 1918 р. була створена УНР, а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР. У грудні 1918 р. лідери двох держав у м.Фастів (Київська обл.) підписали попередній договір, а 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в історію як «Акт злуки українських земель», було оприлюднено у Києві на Софійській площі.