Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків першим з міст України ухвалив концепцію розвитку гуманітарної політики

Харків першим з міст України ухвалив концепцію розвитку гуманітарної політики

Харків – перше місто в Україні, де була ухвалена концепція розвитку гуманітарної політики. У ній викладені основні принципи, які стосуються фізичного та духовного розвитку людини. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови ХОДА Євген Савін. Він додав, що відповідно до концепції вже розробляється програма гуманітарної політики, яка буде скоординована з державною програмою і зробить акценти для Харківської області.

«Розвиток громадянського суспільства – це одне з найсерйозніших питань. На Харківщині створено Громадську раду. Пройшовши шлях від створення до реальної роботи, ми багато чому навчилися і багато зрозуміли. Багато що змусило владу звернутися до громадських організацій і почути їхню думку. Сьогодні до всіх колегій Департаментів входять представники Громадської ради, які дають свої пропозиції, роблять аналіз і висновки. З одного боку, це може здаватися незручним, але те, що ми робимо, проходить обговорення у представників суспільства і громадських організацій. Це дуже важливо – ми відразу розуміємо, якою буде реакція людей на ту чи іншу дію влади», – підкреслив заступник губернатора.

Євген Савін додав, що для обговорення гуманітарної програми минулого року в Харкові проводилася всеукраїнська рада ректорів. З ряду питань експертами виступали ректори найсерйозніших вузів України.