Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

40 млн. грн. буде виділено з держбюджету 2013 року на проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі

40 млн. грн. буде виділено з держбюджету 2013 року на проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі

Про це під час відеоконференції на тему "Стан і проблеми реалізації державної політики щодо охорони вод від забруднення" повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів України Дмитро Мормуль. «У минулому році для проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі та здійснення технологічних попусків до р. Сіверський Донець з державного бюджету було виділено 34 млн. грн. На 2013 рік передбачено 40 млн.грн. Тож харків’яни будуть забезпечені водою нормативної якості»,- сказав Дмитро Мормуль.

За словами в.о. заступника начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Харківській області Олександра Зозулі, Східна Україна відноситься до регіонів з обмеженими водними запасами. На 1 мешканця нашої області припадає 0,4 тис. куб м річкових стоків на рік, у той час як в середньому на 1 жителя України - 1 тис.куб м.

Тож для підтримання водності водосховищ, річок та озер Харківської області проводиться перекидання водних ресурсів Дніпра в басейн Сіверського Дінця каналом Дніпро-Донбас. Краснопавлівське водосховище використовується як джерело питного водопостачання населення м. Харкова і забезпечує 40% потреб водопостачання Харківської області.