Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угоду між урядом України та інвесторами нетрадиційного видобутку газу на Харківщині планується підписати до кінця січня

Угоду між урядом України та інвесторами нетрадиційного видобутку газу на Харківщині планується підписати до кінця січня

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, на засіданні Кабінету міністрів на підставі того, що Донецька і Харківська обласні ради затвердили проект угоди, він буде розглянутий і затверджений як остаточний. Найімовірніше, що угода між урядом України та інвесторами – компаніями «Shell» і «Надра Юзівська» – буде підписана до кінця січня. «Після цього почнеться складання техзавдання, геологічного завдання, проект геологічного вивчення, включиться в роботу місцева громадськість та органи місцевого самоврядування, екологічні організації як суспільні, так і державні. Проект буде розроблятися, потім – проходити всі стадії узгодження. Буде проведено велику кількість різних експертиз і тільки по завершенні всіх цих робіт буде закладена перша свердловина і почнуться розвідувальні роботи по другій», – зазначив він.

За угодою, перший етап екологічного вивчення розрахований на 5-6 років, мінімальний обсяг інвестицій – 410 млн. дол США. Має бути пробурено не менше 15 розвідувальних свердловин.

Також Олег Проскуряков додав, що не менше 80% закуповуваних робіт, послуг, товарів і всього, що пов'язано з реалізацією цього проекту, за угодою має бути українського походження.