Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У розробці родовищ газу в Харківській області компанія «Shell» буде використовувати не менше 80% українських матеріалів і послуг

У розробці родовищ газу в Харківській області компанія «Shell» буде використовувати не менше 80% українських матеріалів і послуг

Як заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками сесії Харківської обласної ради Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, при нетрадиційному видобутку газу на Харківщині буде максимально задіяна українська промисловість. «В угоді прописується, що не менше 80% закупівель послуг, робіт, товарів, - всього, що необхідно для ведення цього проекту, буде українського походження. Це робочі місця, розвиток економіки, соціальної сфери, і що важливо - це зниження ціни на газ. Для промислового регіону це дуже важливо, тому що це собівартість продукції, конкурентоспроможність товарів», - підкреслив міністр.

За його словами, мова йде і про використання українських труб, якщо вітчизняні виробники готові будуть поставляти їх в необхідній кількості і гарантувати їх високу якість.

«Така домовленість є, але виробники повинні забезпечити необхідні обсяги і якість. Ця якість у нас є, ми буримо українськими трубами, але обсяг навіть розвідувального буріння, а тим більше комерційного, буде дуже великий, і нашим виробникам потрібно бути до цього готовими. Якщо вони будуть готові, то буде використано максимальний відсоток труб українського походження, будь то бурильні труби або труби для будівництва як магістральних, так і місцевих газопроводів», - повідомив Олег Проскуряков.