Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облрада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів між Україною, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська»

Харківська облрада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів між Україною, компанією «Шелл» та ТОВ «Надра Юзівська»

Сьогодні в ході сесії Харківської облради депутати ухвалили рішення «Про погодження проекту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, між державою Україна, компанією «Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Інвестментс (IV) Б. В.» та ТОВ «Надра Юзівська». Ця угода буде регулювати юридичні взаємовідносини між державою та інвесторами, де прописані всі екологічні, соціальні та інші вимоги до інвесторів.

«На початковому етапі розвідки окремим рядком виділено близько 140 мільйонів доларів тільки на соціальні потреби, і ці гроші буде розподіляти громадськість – буде створено координаційну раду. Потім буде розроблятися проект, де будуть враховуватися екологічні, геологічні та інші ризики, все це буде розглядатися з урахуванням екологічних особливостей територій. І тільки після цього, коли проект пройде обговорення в місцевих органах самоврядування, в обласній та районних радах, суспільну і державну екологічну експертизи, і всі підтвердять можливість буріння, тільки тоді компанія приступить до розробки. Я хочу на цьому акцентувати увагу. Я прошу просто підтримати юридичну частину, щоб інвестор міг починати розробляти проект, який буде проходити всі узгодження», – підкреслив у своєму виступі Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.

Теги