Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за спожиту у 2012 році електричну енергію склав 132%

Рівень розрахунків підприємств водопровідно-каналізаційного господарства за спожиту у 2012 році електричну енергію склав 132%

Рівень розрахунків підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області та м. Харкова перед АК «Харківобленерго» за спожиту електричну енергію з початку 2012 року станом на 1 січня склав 132%. Загальна заборгованість за спожиту електричну енергію підприємств водопровідно-каналізаційного господарства склала 96,5 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Основним боржником є КП «Харківводоканал» – станом на 1 січня загальна заборгованість підприємства становить 90,6 млн. грн. Причиною накопичення заборгованості підприємства за електричну енергію є невідповідність діючих тарифів для населення фактичним витратам виробництва послуг. Тарифи, які введені з 1 квітня 2012 року, відшкодовують на рівні 57% фактичні витрати на послуги водопостачання, 51% – водовідведення. 

Як зазначив Валентин Дулуб, КП «Харківводоканал» погоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах в сумі 422,1 млн. грн., з неї у 2012 році підприємству відшкодовано 375 млн. грн. в рахунок погашення заборгованості за електроенергію.

«Вирішення проблеми погашення заборгованості КП «Харківводоканал» за спожиту електроенергію можливе за рахунок відшкодування підприємству з державного бюджету залишку різниці в тарифах в сумі 47,1 млн. грн., та різниці в тарифах за жовтень – грудень 2012 року в сумі 29 млн. грн. – всього 76,1 млн. грн.», – підкреслив він.

Теги