Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кінотеатр «Боммер» буде центром кіномистецтва в Харкові

Кінотеатр «Боммер» буде центром кіномистецтва в Харкові

Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, кінотеатр «Боммер» після його реконструкції буде головним центром кіномистецтва в Харкові, де можна буде не лише подивитися якісні фільми, але й ознайомитися з історією кіно на Слобожанщині, а також відпочити в кіно-кафе. «Кінотеатр «Боммер» збереже своє головне призначення - бути справжнім центром кіномистецтва, де харків'яни могли б дивитися нові роботи сучасних режисерів. Серед інших напрямків, які буде розвивати «Боммер», буде Музей кіно, також планується створити кіно-кафе, якого поки немає в нашому місті», - сказала Вікторія Маренич.

За її словами, на даний момент проводиться збір експонатів для Музею кіно, який відкриється в «Боммері» в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

«Ми звертаємося до всіх харків'ян, хто, можливо, в своїх архівах має якісь артефакти кіномистецтва міста Харкова. Ми б були дуже вдячні, якби вони погодилися передати для нашого музею, наприклад, афіші, вхідні квитки або інші речі, пов'язані з розвитком кіномистецтва в нашому місті. На сьогодні вже підібрано близько десятка афіш трьох кінотеатрів дореволюційного Харкова», - повідомила Вікторія Маренич.