Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році ЗНО проводитиметься з 3 по 27 червня

У 2013 році ЗНО проводитиметься з 3 по 27 червня

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, з 4 січня цього року на Харківщині розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. «На сайті Українського центру оцінювання якості освіти була опублікована комп’ютерна програма реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Ця процедура відбувається у повній відповідності з минулорічною процедурою. Вона є доволі простою: кожен абітурієнт з допомогою комп’ютерної програми роздруковує собі заяву - реєстраційну карту, заповнює її, до неї додає дві фотокартки, наклеює їх на цю заяву, додає копію паспорта або свідоцтво про народження, а також довідку зі школи, що він є учнем 11 класу (той, хто вже має середню освіту, додає копію атестату про загальну середню освіту). Ці документи поштою надсилаються до нас. В результаті кожен абітурієнт отримує персональну сторінку на нашому сайті, доступ до якої матиме тільки він», - сказав Олександр Сидоренко.

Подати реєстраційні документи особам, які виявили бажання пройти ЗНО в 2013 році, необхідно з 4 січня по 5 березня 2013 року. Саме зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з 3 по 27 червня. Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів. Зокрема, 3 червня 2013 року відбудеться тестування з хімії; 5, 6 червня 2013 року – з української мови і літератури; 8 червня з іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська); 10 червня відбудеться тестування з російської мови; 12, 13 червня 2013 року – математика; 15 червня – географія; 17 червня – Всесвітня історія; 19, 20 червня 2013 року – історія України; 22 червня – фізика; 25 червня – біологія та 27 червня 2013 року – світова література.

Додаткова сесія ЗНО проводитиметься з 4 по 11 липня 2013 року.

«Найголовнішою особливістю ЗНО цього року є збільшення кількості предметів. В цьому році додається новий предмет – світова література. Більше ніяких змін не передбачається», - підкреслив Олександр Сидоренко.