Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році результати ЗНО в Харківській області показали зростання рівня знань абітурієнтів

У 2012 році результати ЗНО в Харківській області показали зростання рівня знань абітурієнтів

За результатами Зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року 61 абітурієнт з Харківської області набрав максимальну кількість балів, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, цей результат набагато вище показника сусідніх областей, які входять в один округ з Харківщиною. «Максимальна кількість балів у 2012 році на ЗНО отримав у Харківській області 61 абітурієнт, в той же час в Полтавській і Сумській областях по 200 балів набрали по 25 абітурієнтів», - повідомив він.

Як зазначив у свою чергу директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, в цілому результати ЗНО 2012 року показали істотне зростання якості знань учасників тестування.

«ЗНО як єдиний метод тотального оцінювання рівня готовності абітурієнтів до навчання у вищих навчальних закладах у 2012 році вперше показав зростання якості знань абітурієнтів Харківської області з усіх предметів. Це дуже показово, і нам особливо приємно, що Харківська область піднялася в рейтингу серед всіх областей України з цього питання. Особливо важливо для нас, що з перших років наша робота здійснюється у повному взаєморозумінні з Департаментом освіти і науки обласної адміністрації. Ми знаходимо розуміння і підтримку з боку обласної адміністрації, і це вселяє в нас впевненість у тому, що і ЗНО 2013 року відбудеться за таким же алгоритмі роботи, як і в минулому році, і ми створимо кожному абітурієнтові відкриті та прозорі умови, в яких він зможе продемонструвати свої знання», - підкреслив він.