Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Презентовано регіональну диспетчерську екстреної медичної допомоги Харківської області (доповнено)

Презентовано регіональну диспетчерську екстреної медичної допомоги Харківської області (доповнено)

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма презентував регіональну диспетчерську у складі та в окремому приміщенні Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по проспекту Правди,13. Вона створена для прийому викликів зі стаціонарних та мобільних телефонів за номером «103» з міста Харкова та районів області, а також отримання через систему комутації виклики за номером «112» з території практично всього регіону. Оператори диспетчерської по вул. Червоножовтневій, 41 продовжать обслуговувати виклики з території міста Харкова.

Ігор Шурма зазначив, що Харківщина - одна з небагатьох областей України, що мають систему GPS-навігації. Завдяки цьому працівники екстреної медичної допомоги, що приймають виклики, можуть на моніторі спостерігати за тим, що відбувається в області, і відкореговувати роботу машин екстреної допомоги в районах.

«Поки на централізованій системі працює місто Харків, Харківський район і ще декілька районів області. З часом робота буде налагоджена таким чином, що всі виклики з районів будуть надходити до регіональної диспетчерської», - підкреслив Ігор Шурма.

ДовідкаВ службі екстреної допомоги працює 2399 співробітників, з них лікарів 283, фельдшерів – 1132, молодших медичних працівників – 504, інших, у тому числі водіїв – 480. Потребують доукомплектування 143 лікарські посади, з яких по м. Харкову – 141 посада (99%). Цей дефіцит кадрів буде покриватися у тому числі і за рахунок розподілу молодих фахівців Харківського національного медичного університету.

Теги