Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала приписна кампанія

На Харківщині стартувала приписна кампанія

На Харківщині стартувала приписна кампанія з обліку юнаків 1996 року народження при районних (міських) військкоматах. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України у Харкові. Протягом наступних трьох місяців до 31 березня кожного хлопця буде викликано до військових установ та обстежено на предмет придатності до військової служби. У Харківській області до військкоматів буде викликано близько 12 тисяч осіб.

«Повістки юнакам вже виписані, розіслані за домашніми адресами чи підготовлені до відправки. Зауважу, що на тих осіб, які своєчасно не прибудуть до місць приписки, накладатимуться адміністративні стягнення», - зазначив військовий комісар Харківської області, полковник Олексій Середа.

За словами командування Харківського обласного військового комісаріату, торік приписці підлягало 11,5 тисяч осіб. З них повністю придатними до військової служби визнано близько 7,8 тисяч осіб, або 68% від загальної кількості. Решту допризовників було знято з військового обліку через незадовільний стан здоров’я, наявність судимостей, сімейні обставини тощо.