Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорогах Харківської області повністю забезпечено проїзд транспорту

На дорогах Харківської області повністю забезпечено проїзд транспорту

Про це повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до роботи в зимовий період підготовлено 500 одиниць снігоприбиральної техніки, у тому числі 17 одиниць, які закупили в цьому році, – це 100% плану. Також заготовлено 57 тис. куб. м піску, 7 тис. тонн солі, 272 тонни соляного розчину – це 100% і більше від запланованого. «У місті Харкові в цьому році вперше застосована система, яка дозволяє обробляти центральні магістралі рідкими реагентами. Це трохи дорожче, але дозволить нам заощадити гроші навесні, коли треба буде прибирати з-під бортів доріг піщано-сольову суміш», – підкреслив Михайло Добкін.

Всіма 455 сільськими, селищними та міськими радами області розроблені та затверджені схеми розчищення доріг від снігу з урахуванням черговості – це дозволить забезпечити безперебійний рух транспорту вулично-дорожньою мережею.

Також для підвищення оперативності при ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі стихійними лихами або заторами на дорогах, Службою автомобільних доріг Харківської області розроблено та затверджено порядок інформаційної взаємодії з Головним управлінням МНС України в Харківській області та обласною Державтоінспекцією.

«На дорогах на 100% забезпечено проїзд як зараз, так і під час снігопадів, коли були сильні замети», – резюмував губернатор.