Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній психіатричній лікарні №3 після капітального ремонту відкрито рентген-кабінет та кабінет УЗД

У Харківській обласній психіатричній лікарні №3 після капітального ремонту відкрито рентген-кабінет та кабінет УЗД

Сьогодні за участю заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми у КЗОЗ «Харківська обласна клінічна психіатрична лікарня №3» відкрито оновлені кабінети рентгенодіагностики і флюорографії та ультразвукової діагностики. В них було встановлено комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 3 робочих місця вартістю 2198,8 млн. грн., а також прибор ультразвуковий скануючій ULTIMAPA вартістю 415 тис. грн. вітчизняного виробництва. Вартість ремонту у кабінеті рентгенодіагностики і флюорографії склала 84,1 тис. грн., кабінеті ультразвукової діагностики – 13,1 тис. грн. Ремонт приміщень проведений за рахунок залучених коштів.

"Старе обладнання служило 30 років. Контингент людей, які перебувають тут на лікуванні, є надзвичайно складний, а обстеження їм потрібно робити. Тому було вирішено направити сюди сучасний рентген-апарат. Хотів би подякувати Обласній психіатричної лікарні за те, що вони залучили позабюджетні кошти на ремонт кабінетів УЗД та рентген-кабінет", – зазначив Ігор Шурма.

За його словами, матеріально-технічна база лікарні покращувалася протягом останніх років. Зокрема, у 2010 році лікарня за рахунок державного бюджету отримала медичне обладнання на загальну суму 230,3 тис.грн., у тому числі апарат штучної вентиляції легенів Carina System, електрокардіограф, пульсоксиметр. В 2011 році за рахунок обласного бюджету проведено заміну 66 вікон на загальну суму 298,7 тис. грн.

У 2012 році з обласного бюджету було виділено 214,8 тис. грн., за рахунок яких проведено ремонт систем опалення, випробування опору ізоляції електричних систем, а також приміщень адміністративно-господарчої частини та діагностичних кабінетів головного корпусу.

Також протягом 2011-2012 року за рахунок 290 тис. грн. з обласного бюджету та 106,5 тис. грн. залучених коштів було проведено поточний ремонт відділень та служб лікарні, у тому числі ремонт 14 психіатричного відділення, заміна 70 вікон у психіатричному відділенні первинного психотичного епізоду та дитячому відділенні.

Теги