Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За два роки у зміцнення матеріально-технічної бази Богодухівського міжрайонного медичного центру вкладено близько 5,5 млн. грн.

За два роки у зміцнення матеріально-технічної бази Богодухівського міжрайонного медичного центру вкладено близько 5,5 млн. грн.

Про це сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку у Богодухівській центральній районній лікарні повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, у 2010 році Богодухівська центральна районна лікарня отримала за рахунок коштів державного бюджету обладнання на загальну суму 874,7 тис.грн., у тому числі сучасний ультразвуковий апарат «НD-7 Lite», апарат штучної вентиляції легенів, наркозно-дихальний апарат та ін. У 2011 році за сприяння обласної державної адміністрації за рахунок субвенції з державного бюджету лікарня отримала сучасний рентгенівський діагностичний комплекс «Медикс» на 3 робочих місця вітчизняного виробництва вартістю 2 млн. 99,7 тис. грн., а також комплекс рентгено-мамографічний з цифровою обробкою зображення «Мадіс» вітчизняного виробництва вартістю 620 тис. грн. і кабінет флюорографічний рухомий 12Ф7 з цифровою обробкою зображення «Крас» вітчизняного виробництва вартістю 1 млн. 249,5 тис. грн.

Крім цього, в рамках обласної комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини» Богодухівська центральна районна лікарня отримала систему навігаційного моніторингу, контролю та зв’язку служби швидкої медичної допомоги на суму 70,2 тис. грн., яка встановлена у відділенні швидкої допомоги.

В 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету район отримав комплект фізіотерапевтичного обладнання у складі 8 різних сучасних апаратів на суму 69,09 тис. грн. Для його установки за рахунок залучених коштів проведений ремонт приміщення на загальну суму близько 20 тис. грн. Також для лікарні закуплені 2 електрокардіографи 3-канальні на суму 20 тис. грн. Ще у поточному році за рахунок субвенції з державного бюджету Богодухівська центральна районна лікарня отримала сучасний гастрофіброскоп з ендоскопічним джерелом світла вартістю 179,6 тис. грн., ультразвуковий апарат вітчизняного виробництва вартістю 415 тис. грн., апарат штучної вентиляції легенів вартістю 269,5 тис. грн. Сьогодні у лікарні відбулося відкриття операційного блоку, на реконструкцію якого з обласного бюджету було виділено 1 млн. 170 тис. грн. Ще 130 тис. грн. як співфінансування додатково виділено із місцевого бюджету. Також у цьому році за сприяння обласної державної адміністрації усі підрозділи первинної ланки оснащені приладами системи «Телекард», на що з обласного бюджету виділено 359,6 тис. грн.

Теги