Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним з найбільш важливих завдань культури є розвиток та реалізація творчих здібностей сучасної молоді

Одним з найбільш важливих завдань культури є розвиток та реалізація творчих здібностей сучасної молоді

З метою активізації творчості молоді та їх підтримки на Харківщині засновано музичні конкурси та фестивалі, що мають широкий резонанс. Зокрема, це Міжнародний конкурс ім. Гната Хоткевича, конкурс молодих піаністів Володимира Крайнєва, Міжнародний музичний фестиваль «Харківські асамблеї», конкурс-фестиваль «Слобожанський вернісаж». Про це повідомив сьогодні під час засідання Громадської гуманітарної ради директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. За його словами, заплановано відродження Відкритого конкурсу фортепіанних дуетів ім. М. Кармінського, започаткування Відкритого конкурсу хорових колективів ім. Степового.

«Серед багатьох проблем та питань, які вирішує сучасна мистецька культура, однією з найбільш важливих і вагомих є проблема розвитку та реалізації творчих здібностей сучасної молоді. Високий рівень інтелектуального, творчого потенціалу країни є тим основним фактором, який суттєво впливає на її загальний та економічний розвиток. За роки незалежності в Україні іде потужний процес зміни поколінь, формування мистецької еліти, який матиме своїм наслідком якісні зміни в організації соціально-культурного життя суспільства», – зазначив він.

Творчі колективи Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, Харківської академії культури, Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського, Харківського училища культури та Лозівського училища культури і мистецтв є лауреатами Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Вони беруть участь у багатьох концертних програмах, виступають з самостійними концертами у філармонії, оперному театрі, відкритих концертних площадках Харкова інших міст України, представляють Харківщину за кордоном.