Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде реалізовуватися мистецько-просвітницький проект, направлений на інтелектуальне та естетичне виховання студентської молоді

На Харківщині буде реалізовуватися мистецько-просвітницький проект, направлений на інтелектуальне та естетичне виховання студентської молоді

Сьогодні серед кола шанувальників і глядачів на концертах колективів талановитої молоді кількість студентів надто незначна, через те Департамент культури і туризму започатковує мистецько-просвітницький проект, направлений на інтелектуальне, естетичне, культурне виховання сучасної студентської молоді. Про це повідомив сьогодні під час засідання Громадської гуманітарної ради директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. За його словами, суть проекту полягатиме у системній серії просвітницьких заходів − лекцій, тематичних концертів, переглядів творчих робіт силами студентів мистецьких вищих навчальних закладів міста з різних видів мистецтва.

Крім того, Департамент культури і туризму складе єдиний реєстр студентських творчих колективів мистецьких вищих навчальних закладів, які буде запропоновано запрошувати для проведення заходів для молоді. Його буде розміщено сайті «Культурна столиця» і направлено до Департаменту науки і освіти та Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА.

«Очікуваний результат – відродження фундаменту духовних цінностей, сприяння естетичному, культурно-просвітницькому розвитку серед не мистецької студентської молоді Харківської області», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Довідка. В харківських вищих навчальних закладах створені і працюють: в Харківському національному університеті мистецтв ім. І.П. Котляревського − студентський симфонічний оркестр, камерний хор, оркестри народних інструментів, камерний, симфонічний, капела бандуристів, оперна студія, студентський театр кафедри майстерності актора та режисури, навчальний театр «П’ятий поверх». В Харківській академії культури − театр народного танцю «Заповіт», театр сучасного танцю «Естет», театри-студії «ЕКМАТЕДОС» і «Академія», театр естрадного співу «Степ», естрадно-симфонічний, народний, духовий оркестри, хори академічний та народний, ансамблі народної музики «Цимбандо» і «Стожари», вокальні ансамблі «Фарби», «Зариня», «Співаймо», джазовий оркестр «Біг-бенд» та джазова група «Магніфіка». В Харківському музичному училищі ім. Б.М. Лятошинського − симфонічний, духовий, народних інструментів і естрадний оркестри, ансамбль бандурної народної музики, камерний хор. В Харківському училищі культури − танцювальний колектив «Закаблуки», фольклористичний гурт «Слобожаночка», чоловічий ансамбль «Суголосся», оркестри народних і естрадних інструментів та в Лозівському училищі культури і мистецтв − ансамбль пісні і танцю «Сузір’я», фольклорний ансамбль «Чорнобривці», хореографічний ансамбль «Світанок», оркестри духових і народних інструментів, ансамбль духовної музики «Anima».