Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2,5 роки в матеріально-технічну базу диспансеру радіаційного захисту вкладено 4 млн.грн.

За 2,5 роки в матеріально-технічну базу диспансеру радіаційного захисту вкладено 4 млн.грн.

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з другої половини 2010 року і по 1 грудня 2012 обласною адміністрацією в матеріально-технічну базу Обласного диспансеру радіаційного захисту населення вкладено 4 млн.грн.: 3,5 млн. грн. - на придбання дорогого устаткування і 500 тис. грн. - на проведення капітальних ремонтів. Зокрема, були придбані: рентгенологічний апарат, 2 ультразвукових апарати, стоматологічне обладнання, дихальна апаратура, електрокардіографи, фізіотерапевтичне обладнання і т.д. Також замінені 70 вікон, відремонтовано покрівлю на площі 800 кв.м.

«Крім того, додатково цих капіталовкладень з фонду «Державне агентство України з управління зоною відчуження» отримані ліки, реактиви, витратні матеріали медичного призначення на суму 1.5 млн. грн. для лікування осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС та мають інвалідність, пов'язану з аварією», - зазначив Ігор Шурма.

Заступник губернатора також підкреслив, що капітальні вкладення в розвиток диспансеру будуть проводитися і в 2014 році. «Ми розробили проектно-кошторисну документацію для істотних змін в цій установі. Якщо ми згадаємо, як виглядає сьогодні Обласний госпіталь для інвалідів війни, - ця установа у нас буде виглядати так само. Нам потрібно на це 2 роки і майже 7 мільйонів гривень», - розповів Ігор Шурма.

Теги