Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для обслуговування чорнобильців у диспансері радіаційного захисту населення відкрито нові стоматологічний та фізіотерапевтичний кабінети, а також рентген-кабінет

Для обслуговування чорнобильців у диспансері радіаційного захисту населення відкрито нові стоматологічний та фізіотерапевтичний кабінети, а також рентген-кабінет

Сьогодні в КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» відбулася церемонія відкриття реконструйованих стоматологічного та фізіотерапевтичного кабінетів, а також рентген-кабінету. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Стоматологічні кабінети, в яких здійснюється прийом осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, у 2012 році були відремонтовані та оснащені новим сучасним стоматологічним обладнанням. Придбані та встановлені 2 стоматологічні установки.

Оснащено новим обладнанням фізіотерапевтичний кабінет. Придбано 8 сучасних апаратів: ультразвуковий інгалятор, опромінювач ртутно-кварцевий, магніто-ІЧ-лазерний терапевтичний апарат, апарат для гальванізації та електрофорезу, апарат ультразвукової терапії та ін. Загальна вартість обладнання складає 69,09 тис.грн.

За рахунок залучених коштів проведений ремонт рентгенологічного кабінету. За кошти субвенції з державного бюджету в 2012 році отримано сучасний діагностичний рентгенівський комплекс «Медикс» на 3 робочих місця вартістю 2 198,8 тис. грн. вітчизняного виробництва. 

Довідка. КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» заснований 01.03.1991 року як спеціалізований заклад, що реалізує на території області державну політику щодо профілактики, діагностики, диспансерного спостереження, лікування та реабілітації осіб, що постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та проживають на території Харківської області.
В своїй структурі диспансер має стаціонар на 260 ліжок та консультативну поліклініку на 400 відвідувань. У закладі створені умови для проведення комплексного обстеження пацієнтів із використанням можливостей відділень функціональної та ультразвукової діагностики, лабораторного, рентгенологічного, ендоскопічного кабінетів, а також лікування у фізіотерапевтичному, стоматологічному відділеннях, кабінеті лікувальної фізкультури.
Щороку до консультативної поліклініки КЗОЗ «Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення» виконується біля 90 тисяч відвідувань, в стаціонарі проходять лікування близько 5.5 тис. пацієнтів. У консультативній поліклініці проводився прийом за 24 спеціальностями. Протягом року проводиться біля 270 оперативних втручань.

Теги