Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У першій половині 2013 року планується закінчити будівельні роботи в органному залі Харківської філармонії

У першій половині 2013 року планується закінчити будівельні роботи в органному залі Харківської філармонії

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, будівельні роботи в органному залі Харківської філармонії знаходяться на завершальному етапі та за умови фінансування мають бути закінчені в першому півріччі 2013 року. Після їх закінчення відразу ж почнеться монтаж нового органу, який уже доставлений до Харкова. «Інструмент доставлений до Харкова, розвантажений фахівцями фірми «Шуке», що записано в умовах контракту, і зберігається зараз в приміщеннях, які відповідають усім вимогам виробника. У нас розроблений варіант, що в разі закінчення обумовлених термінів ми визначимо новий термін монтажу органу. Я думаю, що в наступному році в першій половині року ми закінчимо будівництво і перейдемо до монтажу органу», - повідомив Євген Савін.

За його словами, в 2012 році цю роботу не вдалося закінчити через великі витрати на оплату органу, які за раніше взятими на себе зобов'язаннями повинен був сплатити фонд «Ренесанс».

«Обласна адміністрація з 2010 року змушена була взяти на себе зобов'язання з оплати органу та проведення робіт з його монтажу, хоча це збирався зробити фонд «Ренесанс». Нам залишили борг 600 тисяч євро, який ми виплатили, також ми оплатили половину робіт за монтаж органу у сумі 180 тисяч євро. Через неграмотне ведення справ Фондом ми змушені сьогодні в судах відстоювати суму в розмірі 3 мільйонів гривень, які можуть бути накладені на філармонію у вигляді штрафу. Ми заплатили близько 6 мільйонів грн. ПДВ. Це 14 мільйонів гривень, які могли б використовувати на будівництво і закінчити роботи в органному залі», - підкреслив Євген Савін.

Також він повідомив, що до кінця року планується закінчити всі узгодження в Кабінеті міністрів щодо нового проекту реконструкції Харківської філармонії.

«Я сподіваюся, що ця робота до кінця року буде завершена повністю, і фінансування реконструкції Харківської філармонії буде продовжено в тих обсягах, на які ми зробили заявки», - зазначив заступник глави області.