Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області проводилась робота з впровадження енергозберігаючих технологій в школах

У 2012 році в Харківській області проводилась робота з впровадження енергозберігаючих технологій в школах

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, протягом 2012 року в Харківській області прододился активна робота з впровадження в установах освіти енергозберігаючих технологій з метою економії коштів. Зокрема, мова йде про заміну котлів і старих вікон. «У цьому році дуже багато зроблено щодо енергозабезпечення шкіл. У дуже великій кількості замінено вікна - поставлені енергозберігаючі склопакети. Дуже багато шкіл, де були застарілі котли з дуже низьким ККД, переведені на сучасні котли, що знизило витрати. Також багато шкіл переводиться на пелетні котли, тому що ціна на газ залишається дуже високою і б'є по економіці. Зменшивши тут складову опалення, ми ці гроші зможемо перенаправити на устаткування, реконструкцію, ремонти шкіл», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, також в поточному році була проведена серйозна робота з обладнання сільських шкіл внутрішніми туалетами. У наступному році цю проблему в Харківській області планується повністю вирішити.

«На наступний рік ця задача вже поставлена ​​перед усіма главами районів, всі школи Харківської області повинні бути забезпечені внутрішніми туалетами. Ми не можемо ризикувати здоров'ям дітей», - сказав заступник глави області.