Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слухачі Школи юного журналіста взяли участь у майстер-класі зі створення різдвяних іграшок з природних матеріалів

Слухачі Школи юного журналіста взяли участь у майстер-класі зі створення різдвяних іграшок з природних матеріалів

Сьогодні в рамках заняття в Школі юного журналіста в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяних іграшок з природних матеріалів. Своєю майстерністю з майбутніми «акулами пера» поділилася завідуюча художнього естетичного відділу КУ «Центр дитячої творчості №1» Харківської міської ради Наталя Горошко. Майстриня розповіла школярам про один з найдавніших символів української культури - ляльок-мотанок, а також навчила слухачів Школи робити різдвяного янгола в традиційній конструкції.

Пробували свої сили у виготовленні різдвяного янгола дві слухачки Школи юного журналіста. Одна з них, учениця 10-го класу Лозівського колегіуму №2 Яна Кривенко таку ляльку робила вперше в житті. Дівчина зізнається, це заняття не з простих.

«Мені дуже сподобалося. Я взагалі дуже люблю мистецтво. Тепер поставлю такого янгола вдома на робочому столі. Сподіваюся, лялька мені буде приносити щастя, успіх і в навчанні допоможе. Загалом, самому зробити таку ляльку не так вже й просто. Там вузлик не вийшло зав'язати, ниточка не туди повернулася, одне крильце більше іншого вийшло. Але, думаю, що я буду продовжувати робити таких ляльок. Адже це дуже цікаво», - сказала Яна Кривенко.