Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для завершення будівництва станції метро «Перемога» необхідна державна субвенція

Для завершення будівництва станції метро «Перемога» необхідна державна субвенція

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході підсумкової прес-конференції розповів, що для завершення будівництва станції метрополітену «Перемога» необхідно близько 300 млн грн. Це повинно бути 100% державне фінансування, оскільки обласний та міський бюджет вже не мають можливості профінансувати будівництво, як це було зі станцією метро «Олексіївська». «Якщо буде державна субвенція, ми цю станцію швидко завершимо, тому що там вже проведено великий обсяг робіт», - зазначив Михайло Добкін.

Голова ХОДА висловив надію, що будівництво станції «Перемога» буде завершено в 2013 році.

«У мене неодноразово була розмова з керівництвом уряду з приводу фінансування метро. Справа в тому, що ми стали повністю залежати від зовнішнього запозичення, яке уряд протягом року намагався провести, в тому числі і з МВФ. Якби МВФ погодився, я думаю, було б у нас і метро, тому що окремі статті витрат, можна було б фінансувати за допомогою кредитів МВФ, що знизило б навантаження на наш бюджет. Вивільнені кошти були б спрямовані на дороги, метро та інші необхідні речі, які потрібно завершувати».

Голова ХОДА зазначив, що після новорічних свят уряд чекає оптимістичних новин щодо переговорів з міжнародними фінансовими установами.