Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я не підтримую відсутність відповідальності інтернет-видань за те, що відбувається сьогодні в мережі. Михайло Добкін

Я не підтримую відсутність відповідальності інтернет-видань за те, що відбувається сьогодні в мережі. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, його ініціатива щодо звернення до керівництва країни з проханням переглянути законодавство і визнати інтернет-видання засобами масової інформації в жодному разі не є спробою обмежити свободу слова в країні. За його словами, введення відповідальності інтернет-видань за опубліковані матеріали та коментарі до них дозволить в першу чергу вберегти підростаюче покоління від згубного впливу деяких висловлювань, які свідомо чи несвідомо розпалюють в суспільстві ворожнечу і підштовхують читачів до злочинів.

«Я не підтримую відсутність відповідальності інтернет-видань за те, що відбувається сьогодні в мережі. Я жодним чином не хочу, щоб мої дії розцінили як втручання в редакційну політику або обмеження прав і свобод. Я вважаю, якщо ми самі себе бачимо моральним суспільством, то ми повинні на законодавчому рівні, якщо негласно не виходить, визначити якісь теми, які не можуть бути піддані загальному остракізму. Коли обговорюють якогось політика, це не страшно - якщо людина вибирає публічну діяльність, вона має бути готовою в тому числі і до цього. Але коли звучать відверті заклики до вбивств, до міжнаціональної ворожнечі, - я вважаю, що має бути відповідальність у тих, хто розміщує це у себе на сайті. Адже інтернет відкритий не тільки для дорослих, але і для дітей з їх незміцнілою психікою, з їх незформованим характером. І вони це читають», - підкреслив глава області.

За словами Михайла Добкіна, його ініціатива знайшла відгук не тільки серед депутатів Харківської обласної ради, але й серед Народних депутатів України, які були обрані від Харківської області. Гостра реакція суспільства на пропозицію зробити інтернет-видання відповідальними за опубліковану інформацію також говорить про те, що це питання дуже актуальне для нашої країни, - вважає глава області.

«Якщо є реакція суспільства, значить, це хвилює не лише мене. Може, дійсно прийшов час прирівняти інтернет-видання до засобів масової інформації для того, щоб вони були більш відповідальні за те, що вони роблять. Наразі вони можуть все, що хочуть, а їм нічого неможливо зробити», - зазначив Михайло Добкін.