Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення будуть відбуватися щоквартально

У 2013 році засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення будуть відбуватися щоквартально

Питання безперервної правової освіти в навчальних закладах м. Харкова та Харківської області розглядалося сьогодні під час засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА, голови ХОМКМР Олега Анпілогова. «Робота, покладена на нас, має дуже важливе значення для суспільства, для формування у молодих громадян України правової свідомості, шанобливого ставлення один до одного, забезпечення в державі миру та злагоди. Хотілося б разом з вами виробити дієві рекомендації для всіх державних органів, на які законом покладено функції з правової освіти нашої молоді. Тож давайте підійдемо до неї творчо і по-діловому», - звернувся до членів ради Олег Анпілогов.

У доповідях прозвучав аналіз роботи, яка вже проводиться в області з безперервної правової освіти дітей та молоді, були підняті проблемні питання, на яких необхідно зосередити особливу увагу. Рада рекомендувала Департаменту науки і освіти ХОДА посилити взаємодію навчальних закладів області з правоохоронними органами з метою забезпечення превентивного виховання дітей та молоді; КЗ «Харківській академії неперервної освіти» розробити програму та методичні матеріали для безперервної правової освіти дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

До розгляду цього питання повернуться через півроку, після проведення обґрунтованого аналізу за результатами соціологічного дослідження рівня правової свідомості студентів і школярів Харківської області. Також було затверджено план роботи ХОМКМР на 2013 рік. Засідання будуть відбуватися щоквартально. У березні буде розглядатися питання "Правоосвітня робота Інспекції з питань захисту прав споживачів у Харківській області".