Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на Харківщині на 22% зросло виробництво молока

У 2012 році на Харківщині на 22% зросло виробництво молока

Завдяки активній роботі з розвитку тваринницької галузі в Харківській області в поточному році вдалося досягти значного збільшення виробництва молока. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У порівнянні з минулим роком ми майже на 22% збільшили виробництво молока. У той же час потрібно сказати, що можна нескінченно рухатися в бік збільшення, але ми повинні розуміти, що це молоко потрібно кудись поставляти. Воно не може довго зберігатися, тому необхідно або будувати підприємства з його переробки на сухе молоко, або збільшувати споживання», - підкреслив глава області.

За словами Михайла Добкіна, найближчим часом завдяки реалізації проекту «Село майбутнього» планується оновити поголів'я великої рогатої худоби в області і збільшити таким чином продуктивність корів, що дозволить в першу чергу зробити утримання тварин більш вигідним для приватних господарств.

«Якщо в підприємствах, де займаються промисловим виробництвом молока, показники досить серйозні, то на приватних подвір'ях кількість молока від однієї корови коливається від 2 до 4 тис. кг на рік, що, звичайно ж, не може давати прибуток приватним подвір'ям. Я сподіваюся, що створення в рамках проекту «Село майбутнього» генетичного центру, за допомогою якого буде повністю замінена низькопродуктивна українська порода на високопродуктивну голштинську, дозволить виправити цю ситуацію. Я думаю, що і приватні подвір'я зможуть отримувати до 8-9 тисяч кілограм молока на рік при тих же витратах, що дозволить у рази збільшити прибуток сім'ї», - сказав голова ХОДА.