Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області будуть побудовані міжрайонні полігони ТПВ

В області будуть побудовані міжрайонні полігони ТПВ

У 2013 році в м. Люботин буде побудований полігон твердих побутових відходів, і в даний час виготовляється технічна документація для реалізації такого ж проекту в м. Богодухів. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це будуть міжрайонні полігони, які будуть обслуговувати не тільки Люботин та Богодухів. Логістика полігонів така, що дозволяє врахувати потреби у вивезенні та утилізації сміття ще ряду сусідніх населених пунктів. Створення міжрайонних полігонів твердих побутових відходів, системи, зручної з логістики для всіх населених пунктів, для нас пробний крок», – зазначив губернатор.

За його словами, під полігон в Люботині було виділено 3 га землі недалеко від сільськогосподарського підприємства «Комунар», на базі якого буде реалізовуватися проект «Село майбутнього». Вартість будівництва полігону – 28 млн. грн., з яких 14 млн. грн. фінансує Міністерство охорони навколишнього середовища, ще 14 млн. грн. буде виділено з екологічного фонду Харківської області, куди за 11 місяців поточного року надійшло 106,5 млн. грн.

На полігон буде завезена спеціальна техніка, яка дозволить переробити не лише сміття з ряду найближчих населених пунктів, а також усі відходи, які скупчилися на місці спорудження полігону, – з 50-х років минулого сторіччя тут розташовувалося звалище.

Теги