Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області вироблено 106 тис. т цукру

У 2012 році в Харківській області вироблено 106 тис. т цукру

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в регіоні вироблено достатньо цукру для забезпечення солодким продуктом всіх мешканців регіону. У той же час, за його словами, цукрова галузь всієї країни потребує реформування, щоб зробити її більш прибутковою, а значить, і більш привабливою для підприємців. «Усі цукрові заводи, які працювали в цьому році, вже закінчили сезон виробництва. Було перероблено 844,5 тис. т буряків, вироблено понад 106 тис. т цукру. Ми маємо сьогодні деяке перевиробництво цукру, і якщо держава не змінить політику дотацій виробникам цукру, ми можемо цю галузь повністю втратити, тому що сьогодні ціна на цукор на ринку фактично нижче собівартості. Але цукор є, і головне тепер - зробити так, що б ті, хто збільшував кількість посівних площ під цукровий буряк, хто, незважаючи на всі труднощі, не порізав заводи на метал, а продовжував варити там цукор, отримали допомогу від держави і не зазнали збитків», - підкреслив глава області.