Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

99% озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані

99% озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані

У 2012 році в Харківській області вдалося досягти хороших показників у сільському господарстві, незважаючи на досить складні погодні умови. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, стан посівів дозволяє говорити про гарні перспективи в цій галузі і на наступний рік. «Ми провели посів на 501,9 тис.га, це 105% від плану, який нам був даний профільним міністерством. Сходи були отримані на всій площі посівів, 99% з них зараз знаходяться в доброму та задовільному стані. Це дуже гарний заділ під майбутні досягнення 2013 року», - підкреслив глава області.

За його словами, прибуток аграріїв, отриманий ними в поточному році завдяки гарному врожаю, дозволить їм надалі вдосконалювати свою роботу.

«У поточному році валовий збір зерна дуже хороший. Ми не досягли 3-мільйонної позначки, але 2 млн. 781 тис. т при середній врожайності 29,7 ц/га і при небаченій раніше якості зерна дає нам всі підстави говорити, що ті, хто вкладав свої кошти в цей вид діяльності, будуть з прибутком, а значить, і далі зможуть купувати нову техніку і застосовувати нові технології у всіх видах діяльності в сільському господарстві», - сказав Михайло Добкін.