Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади – створити комфортні умови для бізнесу. Михайло Добкін

Завдання влади – створити комфортні умови для бізнесу. Михайло Добкін

У Харківській області сьогодні працює 34 дозвільні центри, в тому числі Єдиний дозвільний центр у Харкові, де на сьогодні видається понад 80 документів різної спрямованості. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання влади – створювати комфортні умови для бізнесу. У цьому питанні найголовніше – приділити максимум уваги дерегуляції, прибрати чиновника від видачі того чи іншого документу, уникнути контакту між чиновником і бізнесменом, тим самим прибравши одну зі складових можливої корупції. На створення дозвільних центрів було витрачено чимало сил і коштів», – підкреслив він.

За 9 місяців 2012 року в дозвільні центри звернулося 90 403 суб'єкта підприємницької діяльності – на 66,2% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, видано 46 480 документів дозвільного характеру – на 129,7% більше, ніж у минулому році, надано майже 32 тисячі консультацій. Кількість суб'єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб станом на 1 жовтня 2012 року в регіоні становить 179 600 осіб, що на 500 більше, ніж у попередньому році.

«Я наводжу ці цифри для того, щоб ви розуміли, наскільки ефективно сьогодні можна починати свій бізнес, отримувати дозволи та ліцензії, коли немає прямого контакту з чиновником, і він не затримує навмисно видачу дозвільних документів, вимагаючи за це якусь суму», – заявив Михайло Добкін.

Теги