Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рік до зведеного бюджету Харківської області очікується надходження 12,6 млрд. грн. доходів

За рік до зведеного бюджету Харківської області очікується надходження 12,6 млрд. грн. доходів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, всі основні заплановані прогнозні показники, затверджені Міністерством фінансів України напередодні затвердження бюджету 2012 року, виконуються. «До кінця року ми плануємо отримати 5,2 млрд. грн. власних і закріплених доходів загального фонду. Якщо порівнювати з минулим роком, то це на 18% більше. Якщо в абсолютній цифрі, то в цьому році власні та закріплені доходи збільшилися на 757 млн. грн.», - сказав голова області.

За його словами, головне питання, яке тримається весь час на контролі - це погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів. У цьому плані Харківщина була на 21 місці серед усіх областей України. Сьогодні регіон посідає 2 місце, і темпи, які демонструє податкова служба Харківської області за підсумками 9 місяців, не викликають жодних нарікань.

«В цілому за рік до зведеного бюджету області очікується надходження доходів, з урахуванням дотацій і субвенцій, у розмірі 12,6 млрд. грн. Це буде на 25% більше, ніж у 2011 році або на 2,5 млрд. грн. більше», - підкреслив Михайло Добкін.