Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершено реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка»

Завершено реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка»

Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди завершення реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка». Заступник голови області ознайомився з інфраструктурою пункту пропуску, технічними можливостями прикордонного та митного контролю, робочим місцем контролю пішоходів. Василь Хома відзначив значний обсяг та високий рівень проведених робіт, а також високий рівень організації заходів з реконструкції пункту пропуску, які було здійснено Харківською обласною митницею.

ДовідкаРоботи з реконструкції МАПП «Гоптівка» проводились з грудня 2011 року без припинення пропуску транспортних засобів та вантажів. За цей час на існуючій площі пункту пропуску оновлено та збільшено кількість смуг руху автотранспорту з 15 до 23; побудовано пункт поглибленого огляду вантажних транспортних засобів на напрямі «Виїзд із України», який обладнаний автомобільними вагами; облаштовано майданчик контролю із застосуванням мобільного ідентифікаційно-скануючого комплексу; встановлені додаткові павільйони та навіси прикордонного та митного контролю; зведено нову двоповерхову будівлю прикордонного та митного контролю (у тому числі для проведення митного контролю пішоходів); облаштовано систему відеоспостереження та зчитування номерів, побудовано нову систему водопостачання; зведено нову трансформаторну підстанцію з джерелом резервного електроживлення, а також значно збільшено територію місць стоянки вантажних транспортних засобів.

На сьогодні МАПП «Гоптівка» може забезпечити пропускну спроможність на рівні 7 тис. транспортних засобів та 35 тис. громадян на добу (у порівнянні з 2011 роком: 1 400 транспортних засобів і всього 10 тис. громадян на добу).