Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначає День Святого Миколая

Харківщина відзначає День Святого Миколая

19 грудня в Україні відзначається День Святого Миколая. За традицією, в це свято Святий Миколай приходить у кожний дім, обдаровує дітей, і після його відвідин збувається все, що задумано. Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і його заступники відвідають навчальні заклади для обдарованих дітей і дітей з обмеженими можливостями, щоб вручити їм святкові подарунки та сувеніри.

ДовідкаДень Святителя Миколая - християнський день шанування святого Миколи Чудотворця. Цей день відзначають 19 грудня ті, хто користується юліанським календарем, або 6 грудня - ті, хто використовують григоріанський календар.
Згідно з легендою, в ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай залишає подарунки для кожної дитини - якщо дитина була слухняною і ввічливою протягом усього року, вона отримує добрий подарунок, якщо дитина неслухняна - отримує різки. У православних подарунки прийнято класти під подушку, в католицьких країнах діти перед тим, як лягати спати, залишають біля ліжка великі шкарпетки для подарунків.