Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2013 року Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» розпочне співпрацю з «uniFrance Films»

З 2013 року Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» розпочне співпрацю з «uniFrance Films»

«Серед французів наш кінофестиваль стає все більш популярним, і з наступного року він буде серед усіх кінофестивалів, які збирає під одним дахом державна організація підтримки кінематографу у Франції «uniFrance Films». За це відповідає Почесний президент нашого кінофестивалю Мілен Демонжо», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

За її словами, французькі кінематографісти відзначають особливу атмосферу фестивалю «Харьковская сирень», який щороку стає святом для харків'ян і гостей міста.

«Група кінематографістів з Клермон-Феррана відзначала, що тільки в Харкові фестиваль - це свято. Зазвичай фестиваль - це перегляд фільмів. На нашому ж фестивалі протягом 5 днів триває творчий марафон синтетичного мистецтва, де є і кіно, і театр, і музика, і різні творчі зустрічі та майстер-класи. В якійсь мірі це більше, ніж просто кінофестиваль», - підкреслила Вікторія Маренич.