Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проїзд транспорту забезпечений на всіх дорогах Харківської області

Проїзд транспорту забезпечений на всіх дорогах Харківської області

На всіх дорогах Харківської області забезпечений проїзд будь-якого транспорту. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У ніч з 12 на 13 грудня у східній, південно-східній і південній частинах області випали опади, снігопад тривав до 15 грудня. У наступні дні сильний вітер здував сніг на проїжджу частину, намітаючи замети. Щодня на дорогах області працює до 200 одиниць дорожньої техніки, близько 250 робітників і застосовується близько 5 тис. куб. м піщано-сольової суміші. Для розчищення сільських доріг залучається додаткова техніка.

За словами першого заступника губернатора, ситуація на дорогах області повністю керована і знаходиться під постійним контролем Служби автомобільних доріг. У той же час, основні причини заторів на трасах пов'язані з технічним станом автотранспорту.

«Перша причина в тому, що власники машин не виконали головну вимогу, яку повинен знати кожен автомобіліст – змінити літню гуму на зимову. Буксують автомобілі, у яких абсолютно «лиса» гума, навіть протектора не видно. Це грубе порушення правил дорожнього руху, якого не повинні були допускати ні водії великовантажного транспорту, ні керівники підприємств, які займаються перевезеннями на далекі відстані. Також багато автовласників, бажаючи зекономити кошти, не заправляються тим видом дизпалива, яке забезпечує стійку роботу двигуна в зимових умовах. У результаті дизпаливо замерзає прямо під час руху, машини зупиняються і не рухаються з місця. Ось такі автомобілі з відкритими капотами ви можете побачити на трасі. Через безвідповідальність людини, яка виїхала на трасу на транспортному засобі, абсолютно не готовому до зими, в результаті виходять масштабні пробки», – заявив Валентин Дулуб.