Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наступному році буде запроваджено новий механізм роботи з юридичними службами органів державної влади

У наступному році буде запроваджено новий механізм роботи з юридичними службами органів державної влади

В Україні вже в 5-й раз проводиться Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого Харківською обласною державною адміністрацією проводиться ряд заходів. Сьогодні за участю працівників юридичних служб райдержадміністрацій Харківської області та працівників структурних підрозділів ХОДА, діяльність яких пов’язана із розробленням та прийняттям нормативно-правових актів, був проведений семінар «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів в контексті забезпечення дотримання прав, свобод і законних інтересів громадян».

За словами директора Юридичного департаменту ХОДА Артура Мартіна, у наступному році буде запроваджено новий механізм роботи з юридичними службами органів державної влади. Темами освітніх семінарів стануть найбільш актуальні нормативно-правові питання, особливо з практичних сфер. До участі в заходах планується запрошувати вчених наукового юридичного корпусу Харкова, фахівців Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого». Окрім семінарів та надання методичних рекомендацій планується ввести систему рейтингової оцінки роботи юристів райдержадміністрацій. Тож їм було запропоновано заздалегідь підготувати пропозиції щодо висвітлення проблемних правових питань, з якими вони стикаються кожен день.

«В продовження вивчення теми сьогоднішнього семінару готується методичний матеріал, який до кінця року буде направлений в райдержадміністрації. Я прошу вас також підготувати свої пропозиції щодо поліпшення роботи юридичних служб РДА. Юридичний департамент готовий їх вислухати. Ви - наші колеги і ми плануємо, що наступний рік пройде в плідній співпраці за принципами інформаційної допомоги з боку Юридичного департаменту», - сказав Артур Мартін.

Довідка. Традицію проведення Всеукраїнського тижня права було розпочато Указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права», який було видано з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини.
Проголосивши Загальну декларацію прав людини, світове співтовариство визнало права і свободи особи фундаментальними цінностями, задекларувавши такі принципи, як рівність усіх людей від народження, право на життя, свободу та особисту недоторканість, право на громадянство, право на вільне володіння майном та працю, право на судовий захист, тощо.