Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання круглого столу на тему: «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє»

У Харкові відбулося засідання круглого столу на тему: «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє»

8 грудня у приміщенні Будинку актора ім. Леся Сердюка відбулося засідання круглого столу на тему: «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє». В його роботі взяли участь: начальник відділу театрального мистецтва Міністерства культури України Олена Воронько, директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, а також керівники професійних театральних закладів та театрів-студій, провідні театрознавці Харкова, Києва, Житомира, Дніпропетровська, Сум. Харківщина була обрана для проведення заходу тому, що вона відома багатими театральними традиціями, успішною діяльністю театрально-концертних установ і активною взаємодією з творчою молоддю. Метою даного творчого проекту є надання можливості обміну інформацією між творчими театральними закладами, пропаганда найкращих досягнень молодіжних творчих колективів, показу кращих молодіжних вистав та робіт молодих режисерів.  

«Слобожанщина показова в плані розвитку театральної культури. За останні роки харківські театри вийшли на новий якісний рівень у відродженні театральних традицій та мають значний потенціал для творчого розвитку. Сьогоднішня зустріч може стати імпульсом до діалогу органів виконавчої влади в галузі культури, спілки театральних діячів і творчої молоді», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

В межах заходу творчою групою Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки (Київ) була представлена вистава «Шалена кров» Нуркана Ерпулата та Йенса Хіллє, створеної молодими акторами театру, в постановці режисера Алли Рибікової.

У перспективі планується проведення творчих зустрічей, конференцій, круглих столів за участю молодих фахівців, провідних майстрів сцени, театральних діячів та мистецтвознавців.