Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині активно впроваджуються програми державної підтримки тваринництва

На Харківщині активно впроваджуються програми державної підтримки тваринництва

Станом на 1 листопада в Харківській області проведені нарахування: - дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку ВРХ на 18 517 голів – 9 754,00 тис грн., - сум часткового відшкодування витрат фізичними особами за закупівлю установки індивідуального доїння (УІД) – за 35 УІД - 143,6 тис грн., - часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів за 9 місяців 2012 року - за 806 голів - 5 067,2 тис грн. Про це під час Всеукраїнської наради з питань ситуації в галузі тваринництва та основних завдань на 2013 рік, яка відбулася у Рівненській області, повідомив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики та продовольства України Андрій Гетя.

В нараді взяли участь перший заступник директора Департаменту АПР ХОДА Олена Кулик та начальник відділу тваринництва Департаменту АПР ХОДА Олександр Масюк.

Крім стану розвитку галузі за 10 місяців поточного року, присутні обговорили сучасні напрями організації та ведення селекційного процесу в молочному скотарстві, ознайомилися з новітніми технологіями заготівлі та зберігання кормів та ін., а також відвідали сучасний молочний комплекс та підприємство з виробництва заморожених м’ясних напівфабрикатів.