Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Югра будуть розвивати співробітництво в гуманітарній сфері, ЖКГ та промисловості

Харківська область і Югра будуть розвивати співробітництво в гуманітарній сфері, ЖКГ та промисловості

Сьогодні в ході зустрічі в Ханти-Мансійську перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і губернатор Югри Наталія Комарова обговорили конкретні напрямки співпраці між Харківською областю та Ханти-Мансійським автономним округом. «Особливий інтерес для Югри представляє співробітництво в галузі виробництва харчових продуктів, реалізації проектів підвищення енергоефективності у житлово-комунальному комплексі, а також модернізації підприємств деревообробки. Традиційно Україна виступає нашим партнером у сфері постачань машинного обладнання і виробів з металів», – назвала ключові напрямки Наталія Комарова.

Також великий потенціал мають контакти в галузі гуманітарного і культурного співробітництва, оскільки для багатьох українців Югра стала другим домом. В даний час на території Югри зареєстровано 10 культурно-освітніх товариств, діяльність яких спрямована на збереження мови, традицій і національної культури українського народу.

«У Сургуті діє одна з семи на території Росії українських недільних шкіл. Також Український культурний центр відзначає завтра, 8 грудня, своє десятиріччя. За дев'ять місяців поточного року кордон Росії в аеропортах Югри перетнули понад 13 тисяч громадян України. Такий пасажиропотік може стати гарною відправною точкою і для розвитку взаємодії у сфері туризму», – додала губернатор автономного округу.

«Висловлюю вам людське спасибі за ту допомогу, яку ви надаєте нашим співгромадянам, жителям України, які живуть і працюють у вас. Також дякую за ті теплі стосунки, які є між населенням вашого округу і нашими мешканцями. Вони дійсно захоплюються Югрою, не хочуть звідси їхати і готові працювати й далі, незважаючи на важкі погодні умови», – зазначив Валентин Дулуб.