Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Югра та Харківська область домовилися про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Югра та Харківська область домовилися про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і губернатор Ханти-Мансійського автономного округу – Югри (Росія) Наталія Комарова підписали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між регіонами. «Ми приїхали з метою зміцнити наші відносини і продовжувати працювати на благо наших народів, яких об'єднує давня, дуже міцна, широка дружба», – зазначив Валентин Дулуб.

Губернатор Югри підкреслила, що між автономним округом і Харківщиною склалися міцні партнерські стосунки. «Це не перша зустріч делегацій наших регіонів, але перша, яка проходить в Югрі. У травні минулого року в Києві ми підписали Протокол намірів про співпрацю, і сьогодні цей Протокол переросте в Угоду про співпрацю між нашими регіонами. Харківська область для Югри новий, але тепер зрозумілий і передбачуваний діловий партнер. В ході вашого візиту ви зможете оцінити потенціал автономного округу і познайомитися з економічним, соціальним та культурним життям автономного округу», – заявила Наталія Комарова.

Перший заступник голови ХОДА подякував главі Ханти-Мансійського автономного округу за теплий прийом і гостинність.

Довідка. 25 травня 2011 року було підписано Протокол про наміри щодо встановлення партнерських зв'язків між Харківською обласною державною адміністрацією (Україна) та Урядом Ханти-Мансійського автономного округу – Югри (Російська Федерація). 7-9 грудня делегація Харківської області бере участь в урочистих заходах, присвячених 82-й річниці заснування Ханти-Мансійського автономного округу – Югри, відвідає технопарк високих технологій, найбільше в Росії керносховище і регіональну виставку-ярмарок.
У минулому році товарообіг між автономним округом та Україною склав понад 53 мільйонів доларів США, за 9 місяців 2012 року – понад 25 мільйонів.