Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пріоритетні статті фінансування Харківської області з державного бюджету будуть визначені найближчим часом

Пріоритетні статті фінансування Харківської області з державного бюджету будуть визначені найближчим часом

У ході телепрограми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував ухвалення Верховною Радою бюджету України на 2013 рік. «Кожен бюджет, який передбачає ремонт, будівництво, реконструкцію, інвестиції в майбутнє, можна назвати бюджетом розвитку. Не стане виключенням і бюджет 2013 року. Він складний і за виконанням дохідної частини, і тому, що дуже обмежені витрати з приводу того, що ми перебуваємо зараз в дуже активній стадії світової кризи, коли країни, набагато більш потужні економічно, ніж Україна, змушені скорочувати свої соціальні витрати, кількість державних службовців і йти на інші непопулярні заходи. У дуже складній ситуації перебувають Іспанія та Італія, у Франції найвищий рівень безробіття за весь післявоєнний час. Кожна країна знаходить свій власний рецепт, і не останнім є ухвалення правильного бюджету», – зазначив він.

Губернатор підкреслив, якщо Україна, як і будь-яка інша країна, розраховує на кредити Міжнародного валютного фонду, то зобов'язана прислухатися до його рекомендацій, а МВФ завжди дуже жорстко підходить до видаткової частини бюджету, особливо на соціальні статті. «Все це разом призвело до того, що бюджет ухвалений саме в такому вигляді», – додав він.

Михайло Добкін також повідомив, що найближчим часом буде обговорювати з Міністерством фінансів України пріоритетні статті фінансування області. Буде визначено, на які ресурси Харківщина може розраховувати в капітальному будівництві основних об'єктів – метро, філармонії, історичного музею, ремонті і реконструкції доріг і житлового фонду.