Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прихід іноземних інвесторів може претендувати 5-6 секторів економіки Харківщини

На прихід іноземних інвесторів може претендувати 5-6 секторів економіки Харківщини

У Харківській області чітко визначені ключові сектори економіки, які мають ринок для майбутнього розвитку і значний експортний потенціал. Як мінімум 5-6 секторів харківської економіки у середньостроковій перспективі можуть претендувати на прихід іноземних інвесторів, – таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Василь Федюк. За його словами, у лютому 2013 року у Лондоні відбудеться роуд-шоу, де окрім великих національних проектів буде представлений ряд регіональних пропозицій.

«Ця практика досить цікава і важлива, тому що регіональні проекти іноді викликають навіть більший інтерес у потенційних інвесторів, ніж національні. Національні проекти масштабні, вимагають тривалого часу підготовки – особливо передінвестиційної фази – і величезної суми коштів для того, щоб їх реалізувати. Регіональні ініціативи швидше знаходять підтримку і контакти, тому що вони, як правило, менше за розміром і обсягом необхідних інвестицій і доволі конкретні», – зазначив директор Департаменту.

Він підкреслив, що Харківщина має надзвичайно великий потенціал у сфері освіти і науки, тому обов’язково будуть цікавими проекти у сфері розвитку IT-бізнесу. Також перспективні переробна, харчова і фармацевтична промисловість.

«Зокрема, компанія «Nestle» виявляла намір розширити свою присутність у Харківській області. Я думаю, що харчова промисловість буде цікавити і низку інших компаній, це надзвичайно перспективний напрям. Харківщина також дуже цікава з точки зору розвитку фармації, тому що тут є ВНЗ, які готують відповідні кадри, і досить значний досвід у цій сфері. Цей сектор також має реальні шанси залучити інвестиції, маю сказати, що окремі шведські компанії цікавилися можливістю розмістити інвестиції в Україні у сфері фармації. Це може бути і Харківщина», – додав Василь Федюк.