Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Переможець конкурсу «Харківські ініціативи» «Село майбутнього» став складовою національного проекту

Переможець конкурсу «Харківські ініціативи» «Село майбутнього» став складовою національного проекту

З проектів-переможців вже традиційного Конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» цього року найактуальнішим став проект «Село майбутнього», який переміг в номінації «Кращий інвестиційний проект регіонального економічного розвитку». «Як Ви знаєте, цей проект став складовою національного проекту «Відродження скотарства» і у нас вже є інвестор, готовий вкласти в його реалізацію $ 143 млн., – зазначив в ході засідання Ради інвесторів при ХОДА в рамках Міжрегіонального інвестиційного форуму «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. – Ця компанія з іноземними інвестиціями вже зареєстрована на території Валківського району, це означає, що всі відрахування будуть надходити в його місцевий бюджет, там будуть нові робочі місця, там буде реалізований цей проект разом із сусіднім Харківським районом».

Всього у 2012 році на Конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» було подано 245 заявок. У фінал з них пройшло 120 проектів, 22 з яких стали переможцями.

«Це проекти кожного з наших кластерів, вони розрізняються за масштабом, але сам факт підготовки проектів для участі в конкурсі зіграв позитивну роль, оскільки  стимулював підвищення кваліфікації фахівців, продемонстрував рівень інноваційності компаній і наявний в області рівень компетенцій у сфері передових технологій», - підкреслив Юрій Сапронов.