Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Корпорація «Samsung» планує відкрити в Харкові великий науково-дослідний центр

Корпорація «Samsung» планує відкрити в Харкові великий науково-дослідний центр

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова обласної ради Сергій Чернов зустрілися з делегацією Республіки Корея і представниками науково-дослідного центру «Samsung Electronics Ukraine». Як повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Ин-Цжун, корпорація «Samsung Electronics Ukraine» планує відкрити в Харкові великий науково-дослідний центр і просить сприяння Харківської облдержадміністрації в залученні кваліфікованих кадрів. «Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підтвердив, що ми обов'язково підтримаємо вашу ініціативу. Харківська область зацікавлена в тому, щоб наш науковий потенціал і наші висококваліфіковані фахівці в галузі IT-технологій і електроніки знайшли роботу в цьому науково-дослідному центрі. Вважаю, охочих буде чимало – це прекрасна можливість для випускників наших навчальних закладів розвивати свої здібності. Безумовно, ми зацікавлені в інвестиціях в Харківську область і робочих місцях для наших фахівців», – зазначив Валентин Дулуб.

Посол повідомив, що домовленості про підтримку IT-ініціатив корейських компаній в Україні було досягнуто під час візиту до Кореї Президента України Віктора Януковича у березні 2012 року. Дотримуючись цих домовленостей, компанія «Samsung Electronics» та науково-дослідний центр «Samsung» в Україні планують до кінця 2013 року працевлаштувати понад 2000 українських інженерів. Зокрема, компанія має намір активно співпрацювати з Харковом – однією з наукових столиць України.

«У компанії «Samsung Electronics» є плани створення до березня 2013 року масштабного науково-дослідного центру в Харкові. Думаю, на таке рішення компанії вплинуло 2 фактори: те, що Харків є індустріальним і технічним центром України, а також, що ваше місто володіє найкращими в Україні умовами для впровадження і розвитку нових технологій. Нам хотілося б попросити про надання корпорації можливості працевлаштувати найбільш талановитих і здібних інженерів, які змогли б працювати над інноваціями», – повідомив Кім Ин-Цжун.

Теги