Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на ремонт будинків ОСББ по всій Україні було виділено 40 млн. грн. пільгових кредитів

У 2012 році на ремонт будинків ОСББ по всій Україні було виділено 40 млн. грн. пільгових кредитів

«У цьому році на ремонт будинків ОСББ виділено 40 млн. грн. кредитів. В Україні ціла низка ОСББ надала проекти на суми від 1,5 до 2 млн. грн. на утеплення будинків та встановлення індивідуального опалення. Їх реалізація дозволяє в 2 рази зменшити платежі за теплопостачання», – повідомив сьогодні на брифінгу за підсумками спільного засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов. За його словами, кредит видається під 3% річних на 10 років, і зекономлені кошти цілком дозволять у цей строк розрахуватися, тим більше, що в деяких містах, зокрема, в Луцьку, місцева влада компенсує процентну ставку.

Олександр Аліпов зазначив, що до кредитів вдаються в першу чергу ті ОСББ, будинки яких зведені досить давно і мають проблеми з утепленням.

«Ми підтримуємо і стимулюємо цей процес. Ми сподіваємося, що в майбутньому році кредитний портфель буде набагато більше», – підкреслив він.