Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році не надходило жодних скарг на діяльність управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА

У 2012 році не надходило жодних скарг на діяльність управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястрєбов, робота управління з моменту його створення здійснювалася суворо у відповідності з чинним законодавством. «З моменту набрання чинності Законом України про доступ до публічної інформації в структурі обласної адміністрації було створено підрозділ, на який поклали обов'язки надання доступу до публічної інформації. За цей час на нашу діяльність не надійшло жодної скарги або позову до суду», - підкреслив він.

За словами Дмитра Ястрєбова, в поточному році в обласну державну адміністрацію надійшло 559 запитів на надання публічної інформації.

«Надано інформацію за 356 запитами, відмовлено в наданні інформації за 71 запитом і переслано за належністю 132 запита. Всі вони були розглянуті в терміни, регламентовані законом про доступ до публічної інформації - це 5 робочих днів або 48 годин, якщо інформація пов'язана з життям людини або надзвичайними ситуаціями», - повідомив він.

Відмова в наданні інформації оформляється у випадках, коли обласна адміністрація не є розпорядником інформації, що запитується, запит складено з порушенням правил або не оплачено платний запит, до яких відносяться запити на інформаціяю обсягом більше 10 сторінок. Платних запитів у цьому році надійшло 14, 5 з них залишилися неоплаченими.

За словами Дмитра Ястрєбова, найчастіше предметом запитів стають документи з відведення земельних ділянок, приватизації землі, щодо тих чи інших будівель у Харкові і області. Також надходили запити на копії розпоряджень голови обласної адміністрації та інформацію про фінансування установ освіти і охорони здоров'я. Запитують інформацію як правозахисні організації, так і приватні особи.